platformi:PC, PSP, xbox - 360

Pokračování série Battlefront. Dalo by se říci, že je tento díl průlomoví. Je v něm spoustu nových vylepšení. Která jistě přinesou značnou porci zábavy.

Ihned po spuštění se nám objeví nabídka , která už bohužel není tak zajímavá jako v předchozí díle, ale i přes to není špatně udělána. Na rozdíl od předchozího dílu zde máme pouze dvě obtížnosti. Těmi jsou normální a elitní. Jako v předchozím díle se i tento díl bude točit kolem tří kolonek a tím jsou: Kampaně, Instantní akce a galaktický conquest. Kolem toho se vlastně točí celá série battlefront.



Kampaně:
Od minulého dílu se tvůrci nesmírně zlepšily. To hned z několika důvodů. Kampaň má příběh a to skvělí. Už není rozdělena na dvě části jako v minulém díle. Nejdůležitějším ale je, že není tak jednoduchá a proto je zábavnější. Jednoduchá není proto, protože v ní máte mnohem složitější úkoly.
V každé kampani, z jediný rozdíl je u tréninkové mise na geonosis. Máte velmi malí počet jednotek, zatímco nepřítel má nekonečno. Pakliže o všechny jednotky přijdete prohráváte. Jediným způsobem jak vyhrát, je tedy splnit všechny úkoly.
Příběh se odehrává od začátku klonových válek (bitva o geonosis) až do neúplného konce občanských válek (bitva o Hoth). Stranami za které si v kampaních v kampaních zahrajete jsou Republika a Impérium. Tím jsem byl opravdu potěšen, jelikož jsou to mé nejoblíbenější strany.
Novinkou, která neplatí jen pro kampaně je, že už si nezahrajete jen za řadové vojáky ale i za hrdiny. Například Jedi, Sith, nájemný lovec a podobně. Zahrajete si i za klony v brnění fáze 2.

Instantní akce
samozřejmě zde si můžete zahrát za libovolnou stranu.
Tato část taktéž prošla velikou změnou. Podstatně přibylo lokací, bohužel sice i některé ubyly, ale nové jsou leckdy lepší. Některé mapy jsou úplně překopané a pouze pár jich zůstalo nedotčených. Novinkou je více bojových módů, těmi jsou: flag(Vlajka),hunt (lov) a XL.
A výbornou zprávou je, to se týká celých battlefront, jsou zde i vesmírné bitvy - Módy: assault (výsadek) a flag (vlajka). Tento díl battlefront je jediný, ve kterém jsou pouze planety a lokace které se alespoň okrajově vyskytovali v šesti původních filmech star wars. Z knih ani ze seriálu zde žádnou planetu nenajdete (clone wars ještě tehdy nebyli).

módy pozemních bitev
conquest - Zde jako v minulém díle obsazujete území a snažíte se pobít všechny nepřátelé.
flag - musíte ukrást pět nepřátelských vlajek
hunt - v těchto bitvách je možno bojovat za různé rasy například gungany.
XL - Úkolem je pouze zabíjet nepřátelé. Kdo má rád masivní bitvy, jistě si tento mód oblíbí.
assault - tento mód je možno nastavit pouze v Mos esley. v tomto módu bojujete pouze za hrdiny.
vesmírné módy
Assault - vaším úkolem je co nejvíce poškodit nepřátelskou vlajkovou loď, to jak zvenčí tak i zevnitř. Zlikvidovat ostatní lodě ve flotile (celkem dvě) a zničit co nejvíce stíhaček.
V hangáru máte k dispozici: Bombardér, transportér, a dvě stíhačky.
Flag - stejný úkol jako v pozemních bitvách.

Galaktický conquest
Taktéž došlo k obrovskému zlepšení. ǔkol zůstává stejný, obsadit všechny planety.
Ale systém je jiný. Máte k dispozici vesmírnou loď, s kterou lítáte po galaxii. Chcete-li dobít nějakou planetu, musíte k ní jednoduše doletět což někdy trvá dosti dlouho. Nepřítel má také jednu loď, střetnou-li se dojde k vesmírné bitvě. Přiletí li nepřítel k nějaké z vašich planet. Musíte jí ubránit jinak o ní přijdete. Rovněž také vy můžete, jek už jsem zmínil stejným způsobem útočit. Z každé bitvy dostanete odměnu ve formě kreditů, ta se samozřejmě odvíjí od toho, jak bitva dopadla. Za tito kredity si můžete můžete potom kupovat různě ozbrojené třídy vojáků. A různé bonusy. V tazích se tentokrát střídáte. Jako obvykle si můžete si můžete vybrat ze čtyř stran jako v minulém díle. Pokud dobijete celou galaxii čeká vás pěkné video.

Způsob boje
Neliší se nijak od předchozího dílu. Rozdílem pouze je, že přibilo několik tříd. V pozemních bitvách už není pět tříd, ale šest. Přibilo o jednu speciální třídu. V tomto díle ale nemáte speciální třídy otevřené hned, ale otevřou se vám až v průběhu bitvy.
Ve vesmírných bitvách máte třídy celkem dvě:
Pilot - ozbrojený pistolí, svářečkou a časovanou bombou. Má nehořlavou kombinézu.
(v případě že vám hoří stíhačka, není to pro vás nebezpečné)
Mariňák -ozbrojen puškou, raketometem a granátem. Bohužel na úkor vesmírných bitev už není mapi, kde byste mohli lítat v atmosféře, jedinou planetou, kde je to možné, je planeta Hoth.
Také si už nemůžete nastavit pohled z kokpitu.

technika
Co té se týče, přibili pouze nové stíhačky, pozemní technika zůstala identická, jako v prvním díle.

Můj názor
Tento díl je pravděpodobně jedním z nejpovedenějším, pokud se vám líbil první battlefront,
druhím dílem budete nadšení. Moc se mi tento díl líbil, a je toho opravdu málo, co bych mu vytkl.


Děkuji všem, co byli ochotni si přečíst tento článek, i přes ty pravopisné chyby.
Příští článek bude o star wars battlefront: renegade squadron