Přátelé, kamarádi, splozenci pekel.
Jak jste si někeří z vás mohli všimnout, posledních několik měsíců povídková sekce stagnuje. Nejde ani tak o to, že by nové fanfikce nepřibývaly, spíše se o ně nikdo nezajímá a navíc - čtenáři nehodnotí, nekomentují a ani tolik nečtou. Navíc kvalita povídek jde níž a níž a tím nemám na mysli jen povídky s pravopisnou chybou už v názvu.
Troufám si tvrdit, že mi psaní celkem jde. Nejsem na tomhle webu sám, nadananých pisálků je tu hafo. Úpadek kvality je však znát a myslím, že vím proč.
Absence zpětných vazeb od fanoušků (to asi není úplně vhodný slovo - tak tedy čtenářů) pomalu odradila "velké" autory od psaní. Kdy jsme naposledy viděli pragmatického Pragmatika Evelynne Storm? Nebo příběh z temných ulic Coruscantu od Yelly-mana? Egoisticky zmíním taky svoje Stíny minulosti, jejichž díly nepřibývají právě kvůli neaktivitě čtenářů - ačkoli nepopírám, že v tom podstatnou roli hraje i moje bájná a nesmrtelná prokrastinace, v případě jiných autorů i nedostatek času. To se však dá zkousnout, když má člověk motivaci v podobě toho, že jeho dílo někdo čte. Například poměrně dobrá autorka klara1 nedávno vydala povídku a nemá ani jeden komentář nebo hodnocení. A není sama. Před nějakým časem povídkovou sekci obohatili Mate i Wampirelli a moc velký ohlas se též nekonal.
Proto vás snažně prosím, čtěte povídky. Komentujte je byť jednovětně a házejte tam ty hvězdy. Vaše zpětné vazby mohou pomoci i začínajícím autorům a některé z nich třeba i vyhnat na vrchol spisovatelství.
Tolik k mé "stížnosti". Nechť vás provází Síla.