Zajímavosti - Skrytá hrozba


- George Lucas vyčkával s natáčením Epizody I. Chtěl dát filmu nejmodernější filmové triky.

- Samotná Epizoda I. má 2 200 těchto triků. Na srovnání 500 triků obsahuje romantický film Titanic.

- Ve Skrytě hrozbě je několik celkově digitálně upravených postav. Mezi ně patří gungani. Ovšem Jar Jar, hrán Ahmedem Bestem, byl natáčen i způsobem, že digitální byla pouze hlava. Dále z postav je toydarian Watto, dug Sebulba. Ale nejen postavy byly digitálně upravené. Do úprav se dostal i závod kluzáku na Tatooine nebo závěrečná bitva gunganů s bitevními droidy. V této scéně bylo 30 tisíc počítačem generovaných postav.

- Scéna na začátku Epizody, kdy do místnosti s Qui Gonem a Obi-Wanem proniká jedovatý plyn dioxis, je zcela bez digitálních úprav. Producent Rick McCallum na to řekl "Proč? Prostě jen tak, pro zábavu."

- Přátelství George Lucase a Stevena Spielberga je ukázáno v scéně při zasedání Senátu, v jedném "balkóně" sedí skupinka senátorů, nápadně vypadající jako E.T. Podobná situace nastala v dobrodružném filmu Indiana Jones a Dobyvatelé ztracené archy. Při objevu Archy je na sloupku za známým archeologem vidět R2 a C-3PO.





- Ač je to překvapivé, tak Alec Guinness, herec, co ztvárnil Bena Kenobiho ve Staré triologii, při hraní nebyl ve své kůži. Namítal, že dialogy jsou nesmyslné a považoval je za hloupost. To ještě nevěděl, jaký to bude mít úspěch. Podobné to měl i Liam Neeson. (Qui Gon) Roli vzal jen z důvodu, že neměl na nájem.

- Herečka Natalie Portman nebyla jediná, která hrála královnu Amidalu. Zahrála si jí i Keira Knightley, jakožto královnina dvojnice.



- Skrytá hrozba stála George Lucase 114 milónů amerických dolarů. Taková Nová naděje stála "pouhých" 10 miliónů.

Tak, to je konec. Doufám, že jsem vám vypsal něco, co jste nevěděli... Budu rád za každý komentář a hodnocení.