Zdravím,

před několika málo minutami jsem dokoukal úvodní díl SW: Povstalci. A proto se chci s Vámi podělit o svůj názor na tuto epizodu. Bude se jednat o takovou recenzi.
Ti, kteří ještě první díl neviděli, tak doporučuju, aby přestali číst. Mohl bych Vám něco nechtíc prozradit.
Nuže, začneme...

Postavy

Ezra Bridger

Chlapec, z planety Lothal, který žije na ulici. Pravděpodobně nejdůležitější ze všech postav. Bez něho by se příběh odvíjel naprosto odlišně. Kanan by nenašel svého budoucího padawana, jakožto budoucnost Jediů. Ezra mi nápadně připomíná Luka Skywalkera, při setkání s Benem. Zvlášť při scéně, kdy Kanan vysvětluje Sílu. Pravděpodobně je to narážka na Epizodu IV.

Kanan Jarrus

Jedi, který přežil Rozkaz 66. Ano, další důkaz toho, že Jediové přežijí všechno. Tedy jen někteří. Po pravdě, kdo by se díval na seriál o Star Wars bez Jediů? Kanan je něco jako Ben. Jedi, co naučí někoho dalšího svému umění. Má u sebe holokron s nahrávkou Obi-Wana Kenobiho. Kde ho vzal, nebylo zatím řečeno. Snad se to dozvíme v dalších dílech.

Hera Syndula

Žena, rasy Twi'lek. Její srdce tluče pro Rebelii. Jako pilot lodi Přízrak má jedno z nejvyšších postavení. Již od začátku věřila Ezrovi. Zajímavá postava.

Sabine Wren

Názorná ukázka mandalorianského umění. Taková tajná zbraň týmu. Ve svém arzenálu má výbušný sprej, který se vždy hodí. Zatím se nějak dramaticky neprojevila. To se snad v následujících dílech změní.

Garazeb Orrelios

Garazeb Orrelios, znám spíš jako Zeb, je starým návrhem pro Chewbaccu. Osobně jsem rád, že to tak neprošlo. Wookieeové vypadají rozhodně lépe. Zeb nemá od začátku s Ezrou dobrý vztah. Nechce dalšího člověka do jejich týmu. Ale jak se ukázalo, Ezra se k nim přidá. Jak to vezme Zeb? Uvidíme.

C1-10P

C1-10P, v týmu znám jako Chopper je náhradník za R2. Díváci si tohoto droida oblíbili, tak proto tvůrci udělali s Chopperem dobrý tah. Opět se zatím nějak neprojevil, ale to chce čas. První díl patřil Ezrovi.

Agent Kallus

Tento muž Impéria, se značením ISB-021 je moje oblíbená postava. Je to vzor. Pravý záporák, co za dopadením vlastizrádců udělá cokoliv. Ostatní, zvlášť stormtroopeři by se od něj měli mnohé učit.

Příběh

Pokud bych to srovnal s filmem Klonové války, tak se mi Povstalci líbili více. V této Epizodě bylo mnoho zvratů, situacích a mnohem více než v TCW. Zápletka: "Najdi Jabbova syna," mi přijde trochu hodně nepropracovaná. Zato v Povstalci se událo více, hláškami to přímo překypovalo. Líbila se mi scéna na konci Kanana a Ezry. Jsem zvědavý, jak Ezrovo učení na Jedie bude probíhat.

Závěr

Celá tato epizoda se mi velice líbila. Sledoval jsem jí s českým dabingem (který sice není nejlepší, ale co...), abych mohl naplno pochopit příběh. Každopádně rád budu sledovat tento seriál. Skvělý návrat ke Staré triologii. Jediný nedostatek však byl výstup Kanana proti stormtrooperům. Když si tam vykračuje, občas uhne hlavou kvůli blasterové střele. To mi přijde naprosto nepravděpodobné. Jinak se mi líbil design Wookieeů.

Kdybych tomu mohl dát hvězdy, tak bych dal devět.