Vítám Vás u mého dalšího článku. Jak již stojí ve shrnutí, tentokrát jsem se zaměřil na hry. Vybral jsem ale pouze méně známé, většinou neoficiální. Snad se článek bude líbit :)

Bounty Hunter's Guild


BHG je český fan projekt, zasazený do období okolo čtvrté epizody. Zapomeňte však na lightsabery atd. Hra je z pohledu nájemných lovců, za které se taky hraje. Jedná se o RPG, na jehož provoz stačí pouze webový prohlížeč s povolenými cookies a JavaScriptem. Své registrované postavě vylepšujete různé dovednosti, přidáváte skilly a perky, kupujete lepší výzbroj, ale třeba i vesmírnou loď. Hru můžete nalézt zde: odkaz »

Pazaak Cantina Online


Kdo alespoň jednou hrál KotOR, určitě tuto hru zná. Starý dobrý Pazaak si můžete zahrát v prohlížeči proti skutečným hráčům. Za vydělané kredity si můžete do svého balíčku kupovat lepší karty a zvýšit svou šanci na výhru v další hře. Pro hraní je potřeba mít povolené cookies a JavaScript, lze hrát i bez registrace. Hru naleznete zde: odkaz »

Battle of Yavin a Battle of Endor


Další fan projekt, o kterém zde na webu již jednou byla zmínka. Jedná se o singleplayer freeware a zaručuji, že se u nich zabavíte a nějakou dobu vám bude trvat, než je projedete. Samotná hra má asi 15Mb a Deluxe patch na zlepšení grafiky asi 40Mb. A jak se říká, že v jednoduchosti je síla, tak tady to platí dvojnásob.
Postup instalace je jednoduchý:
1) Musíte si stáhnout obě verze (hru i deluxe mod)
2) Soubory z hry extrahujete
3) Spustíte instalaci, kterou se klasicky proklikáte
4) Když bude instalace dokončena, otevřete si složku deluxe a veškerý její obsah zkopírujete do složky nainstalované hry, např C:\Program Files\STARWARS_TheBattleOfYavin_v11
5) Vytvoříte si zástupce třeba na ploše (obě hry mají ikonku Hvězd Smrti)
6) Hru spustíte, ale než začnete hrát, v options si nastavte ovládání, ať vám vyhovuje
Zde jsou odkazy:
Battle of Yavin - Hra: odkaz »
- Patch: odkaz »
Battle of Endor - Hra: odkaz »
- Patch: odkaz »

Episode I Racer


Tato hra pro Vás bude již asi známější. Jedná se o závodní hru s podracery. Velké rychlosti, úzké trati a nároční soupeři. Kdo hrál, tak ví, že hra není jen tak jednoduchá. A co teprve na mobilu! Ano, dá se hrát i na androidu a já Vám nyní řeknu jak.
Nejdříve potřebujete stáhnout emulátor z Nintenda 64 pro Android. Je jich hodně, ale mě se nejvíce osvědčil N64oid. Ten naleznete zde: odkaz » Stáhnete, rozbalíte ze ZIPu a nainstalujete.
Poté potřebujete stáhnout ROMku samotné hry. Zde by se již dalo spekulovat o legálnosti, takže odkaz Vám dát nemohu. Naleznete ji taktéž na stránce emuparadise, když budete hledat ve hrách pro N64. Je tam více verzí, ale nejlépe asi šlape US. Po stažení opět rozbalte a spusťte emulátor. Tam najděte složku, kde hru máte a hrajte :)

Batlefront II


Klasika u které mnoho z nás prosedělo (a možná ještě prosedává) spoustu hodin. A nyní máte možnost si zahrát i na svých mobilních zařízeních. Potřebujete k tomu opět emulátor. Zvolíme PPSSPP, který si můžete stáhnout zde: odkaz »
Pak potřebujete ROMku pro psp s koncovkou .iso kterou můžete nalézt třeba na uložto. Odkaz opět dát nemohu :/ Spuštění je stejné, jako u Raceru. V emulátoru najdete složku s umístěním a spustíte hru. Problém je jen jeden. Musíte se trochu povrtat v nastavení, jelikož hra má velmi propadlé FPS :/ Nemohu Vám dát přesné instrukce, co a jak nastavit, aby byla plynulejší, jelikož se to liší telefon od telefonu. Musíte zkoušet. Mohu Vám ale říct, že nejlépe se hraje na 55-70% normálního FPS. Níže je to pomalé, výše nehratelně rychlé.

Pazaak a Sabacc



Dvě známé karetní hry si můžete zahrát i na androidu. Nemám k nim moc co dodat, snad jen, že jsou zdarma a Pazaak lze hrát i online. Takže tady máte odkazy:
Pazaak: odkaz »
Sabacc: odkaz »

To by bylo tak všechno :) Samozřejmě, přes emulátory můžete hrát více SW her, ale bohužel, ne všechny fungují :/ Proto jsem zde umístil jen ty, které mám otestované a vím, že fungují :) Na druhou stranu je docela ironie, že na mém mobilu, který má "pouze" 512MB RAMku, funguje Battlefront z PSP lépe, než některé oficiální LucasArts hry přímo na Android :D Kupříkladu Star Wars Commander mi totálně zasekal celý telefon a Tiny Death Star při cca 40 patrech začal žrát neuvěřitelnou část paměti z RAMky :/ Já doufám, že se článek líbil a přeji příjemné hraní :)