Fay
Obrazek
Mistryně jedi neznámé neznámého původu byla natolik spřízněna se Sílou, že dokázala přemoci přírodu a skrýt vrásky a další znaky jejího pokročilého věku.
Po ukončení studia, když se stala mistryní řádu, opustila Coruscant a žila poustevnický život. Cestovala tam, kam jí vedla Síla, aby chránila bezmocné a předcházela válkám na všech planetách, kterým tak hrozilo. Mezi padawany se stala legendou, i když mistři věděli, že to nejsou jen pohádky, ale skutečné činy jedné z nich. Říkalo se o ní, že za celou dobu odloučení od řádu nikdy nepoužila meč, snad ani žádný nenosila.

Jon Antilles
Obrazek
Pravděpodobně to není jeho pravé jméno, ale Jon byl člověk, který se proslavil infiltrací námezdní gildy a její následné rozložení zevnitř. Také cestoval po galaxii a mnohokrát byl prohlášen za mrtvého, aby se poté objevil ve dveřích chrámu. Cestovatelské tendence a uzavřenost zdědil po své mistryni nazývanou „Dark Woman“ (neodvažuji se překládat, viz článek „stíny chrámu“).
(Jon Antillles je připodobněním k jménu John Smith, které se často používá jako pseudonym na západě)

Nico Diath
Obrazek
Pro náš článek méně podstatný, ale potřebný člen. I on se toulal po okraji galaxie, osvobozoval otroky z jejich utrpení. I když nenavštěvoval chrám často, stal se uznávaným mistrem. Jako jediný přijal padawana - svého synovce. Důvodem bylo, že chtěl svému příbuznému pomoci pochopit a ovládnout schopnost telepatie. Vždy, když byl synovec rozrušen, nechal ho „poslouchat“ své myšlenky.



Knol Ven’nari
Obrazek
Bothanská mistryně se proslavila hned dvěma skutky: Prvním byla záchrana bothanského prostoru od wookieeských nájezdníků. Druhým činem, nebo spíše vlastností, byla její schopnost ovládnout oheň. Pomocí Síly dokázala kontrolovat plamen a to jí mezi bothanskou populací vysloužilo přezdívku „Fire Eater“ (Polykačka ohně).

Tyto čtyři osoby spojuje několik věcí: Všichni opustili chrám, aby sledovaly Sílu tam, kam bylo potřeba. Odmítli přijmout padawana a stejně se stali mistry řádu (kromě mistra Diatha). Všichni dosáhli na status legendy mezi jedii.
Všichni zemřeli na stejné planetě. Při misi na Queytě.