*Určitě jsem nenapsal vše co bych měl a pravděpodobně, jsem vynechal i některé důležité události, ale nyní mi jde jen o tyto osobnosti.*

An’ya Kuro

Tato mistryně byla respektovaným členem řádu před a během klonových válek. Z vlastní vůle se vzdala svého rodného jména a přijala oslovení „Dark Woman“. Rada ji respektovala jako moudrou a schopnou členku řádu i přes její mnohdy nevhodný přístup. K tajemnosti jí ještě přidával fialový krystal jejího meče a jílec připomínající listy rostlin a rostlinné vzory.
Její metody učení byly neortodoxní a hraničily s porušováním kodexu. Avšak její výcvik dal skvělý základ hned několika rytířům a mistrům. Jejími padawany byli: Jon Antilles, Ki-Adi-Mundi, Aurra Sing, A'Sharad Hett. Jediným neúspěchem byl výcvik Aurry Sing, který skončil nezdarem a An’ya se stáhla do ústraní mimo řád.

Aurra Sing se stala lovkyní jediů a měla spadeno i na Kuro. Na Devaronu na ně nalíčila past. An’ya a další jedi Tholme byli pohřbeni pod sutinami a kameny a považováni za mrtvé. Společně s nimi byla na Devaronu také Aalya Secura, která dokázala porazit Sing a vysvobodit oba jedie.

V Síle byla tato žena neobvykle mocná a schopná. Mezi jedii bylo málo takových, kteří měli takové schopnosti nebo více. Mezi neobvyklé její schopnosti patřilo například ovládání hmoty a světla. To jí umožňovalo procházet hmotnými objekty nebo vytvořit „iluzi neviditelnosti“ ohýbáním světelných paprsků. Je možné, že se také dokázala teleportovat.
V boji s mečem byla také velmi zručná a nezastavil jí ani pokročilý věk, aby si udržela kondici a byla schopná držet krok s Darth Vaderem.

I když připravila Vadera v souboji o paži, nedokázala přežít. Ale vrátila se jako duch, aby marně vyjednávala s jeho Světlou Stranou.


Tholme

Zkušený mistr řádu, který se v klonových válkách osvědčil jako skvělý agent ve jménu republiky. Po složení zkoušek trénoval na Anzatu umění Anzatů ve špionáži a vraždění.
Před válkou byl přidělen do sektoru Kiffu jako strážce (Watchman). Na planetě Kiffu potkal velmi nadějného jedince citlivého na sílu. Quinlana Vose. Tehdejší vládkyně a teta Quinlana ho však nechtěla propustit do řad jediů. Když jí Tholme přemluvil, vrátil se s ním do chrámu a začal jeho výcvik.

Po vypuknutí války, se svým padawanem vytvořili síť agentů, kteří měli za úkol dostat se mezi vedení separatistů a získávat jejich informace. Nejdůležitější informací byla identita sithského lorda.

Při souboji s hrabětem Dooku přišel o oko, které nahradil kybernetikou. Dooku mu způsobil nenapravitelnou škodu na pravé noze, od té doby často používal hůl pro opěru, protože prostetickou nohu odmítl. Později však přijal úpravu, aby se mohl aktivněji zapojit do dění války.

Tholme se častěji než Sílou oháněl hlavou. Radši, než vyjednávání nebo boj, věnoval se plánování a přípravám. Avšak ke schopnostem si mohl připsat ovládání mysli a léčení. Během tréninku na Anzatu si osvojil schopnost skrývání své přítomnosti a tak zvaný smrtelný trans, ve kterém se uvedl do stavu blízkého smrti. Díky tomuto transu byl schopen přežít duel s hrabětem a uniknout jeho pozornosti a útok na Devaronu.
Šermířské zkušenosti měl podle poměrů řádu na vysoké úrovni. Nedokázal porazit Dookua, ale obstál proti padlému jedi Sora Bulqovi, který byl spolu autorem šermířského stylu Vaapad a šermířským mistrem.

Stejně jako An’ya Kuro unikl rozkazu 66 a přežil společně se svým bývalým padawanem a milenkou na Kashyyyku.