Khaleen Hentz
Obrázek

Khaleen byla tajná milenka Quinlana Vose. Původně byla nasazena do jeho špionážní sítě, jako dvojitý agent hraběte Dookua. Měla předstírat lásku k Vosovi. Hra nakonec přerostla v opravdovou a Khaleen se postavila na stranu republiky (nebo alespoň na stranu Quinlana). Při Quinlanově útěku z vězení mu pomohla a sama se nechala zavřít. Když se Vos dostal do vnitřního kruhu hraběte Dooku, Tholme jí propustil, aby mohla sloužit jako prostředník mezi nimi. Jejich vztah byl několikrát ozkoušen z obou stran, jak od separatistů tak republiky. Poslední zkouškou bylo její zajetí na Saleucami. Vos obklíčen separatistickými agenty byl nucen udělat klíčové rozhodnutí. Zabít Khaleen, nebo prozradit své krytí. Nakonec mu prozradila, že čekají dítě. Ona společně s Tholmem a jeho milenkou se ukryly na Nar Shaddaa a po osmi měsících se sešli na Kashyyyku.

T’ra Saa
Obrázek
T’ra Saa byla Neti, rostlinná forma života. Její věk by neznámý, ale společně s Yodou patřila k nejstarším členům řádu. Společně s Tholmem byla strážce sektoru Kiffu. Jejich vztah měl formu životních partnerů spíše než milenců. Kromě zjištění, že Saa je starší a pravděpodobně přežije i Tholma, rozhodli se oprostit jejich „lásku“ od sobectví, žárlivosti a ostatních negativních vlastností, které jsou zdrojem Temné strany.
Po rozkazu 66 se ukrývala na Kashyyyku společně s Vosovou rodinou a Tholmem. Když Tholme zemřel, T’ra Saa hibernovala na místě jeho pohřební hranice. To jí dovolilo přežít další století. Z hibernace s probudila ještě naposledy v době nového řádu, aby se společně s ostatními jedi postavila Darth Kraytovi.



*Pozn. Tento článek jsem psal hlavně kvůli tajné lásce jediů a spojení k mým minulým článkům. Pokud byste se chtěli dozvědět o těchto ženách (nebo dalších) více, dejte mi vědět do komentářů :)