(podoba planet, z leva: Corellia Drall, Talus a Tralus, Selonia, Crolia, Soronia)

Corellianský sektor a jeho hvězda Corell patří k takzvané jádrové oblasti mezi jádrové světy. To neznamená jenom, že se nachází blízko jádru galaxie, ale také politickou ekonomickou a strategickou hodnotu.

Ale proč mluvím právě o Corellii? Důvodem je Centerpoint Staition (Centerpoint Sation a další vesmírné stanice). Okolo Corellu obíhá dohromady sedm planet (viz. obrázek). Pouze poslední dvě jsou neobyvatelné. Navíc tři rasy považují tento sektor za svůj původní domov. Nicméně lidé si nárokují právo vlády nad sektorem.
Historie tvrdí, že Celestiáni použili Centerpoint Station k vytvoření tohoto sektoru. Pod zemskou kůrou planet se nachází obří repulzní zařízení, která posloužila k přesunu planet. Neví se, zda neobyvatelné planety Crolia a Soronia byly v sektoru původní, nebo také „přivezené“.

Planetám se přezdívá pět bratrů. Corellia, Selonia a Drall obíhají místní slunce po přirozených drahách. Pouze Corellia je doprovázena několika měsíci a jeden z nich je také obyvatelný. Dvojčata Talus a Tralus obíhají vzájemně kolem sebe a po společné dráze mezi Drallem a Selonii. Mezi nimi, v gravitačních studnách obou planet.

Politika sektoru se vždycky stahovala ke Corellii. Lidé si nárokovali vládu nad sektorem. Naopak politicky méně angažovaní Drallové a Seloniané si udrželi jistou formu autonomie a kulturní svobody. Centralizace moci však nebyla jednoduchá. Vláda dvojčat prosazovala svou vlastní autonomii skrze federaci dvou planet. Během poslední dní Republiky ovládal systém Moff Vorru, který nechal pašeráky cestovat systémem dle libosti (vysloužil si titul „criminal underlord“).



(na kraji příď lehkého křižníku, uprostřed loď třídy Consular, v pozadí několik vyzbrojených raktoplánů CSS-1 ve službách Republiky)

Corellinan Engineering Corp., zkráceně CEC, je firma vyrábějící převážně osobní a transportní lodě. Hlavním znakem této společnosti je všestrannost a jednoduchá modifikovatelnost. Nejznámější případ je Milennium Falcon. Tuto vlastnost využila republika před a při klonových válkách. Transportní lodě mohly být během chvíle přestaveny a vybaveny, aby splnili vojenské specifikace - Třída Consular. Pamatujete na obří motory? To je Corellia…