Sly Moore
Umbaranka, citlivá na Sílu se na rodila na domovské planetě své rasy. Pokud by se o její existenci donesly zprávy do chrámu, určitě by byla přijata do učení. Avšak jí čekal jiný osud. Mladé děvče unesl Darth Maul. Věznil jí a mučil. Byla pronásledována duchy sithů a jen díky své silné vůli si udržela trochu duševní zdraví.
Byla zachráněna jistým senátorem, původem z Naboo. Ano, senátor Palpatine ji přijal k sobě a vychoval z ní politicky činnou ženu. Vzniklo mezi nimi jisté pouto. Palpatine si byl vědom její citlivosti na Sílu a jednoho dne jí sdělil své sithské tajemství. S příslibem její loajality jí prozradil také plán na ovládnutí galaxie. Ona se tedy začala propracovávat v politickém žebříčku a stala se jednou z jeho nejdůvěryhodnějších pomocníků. Po zvolení Palpatina kancléřem se zbavila sekretářky bývalého kancléře Valoruma a zasedla po jeho boku.
Během Klonových válek, sloužila jak kancléři, tak Darth Sidiousovi. Jak se války táhla dál a dál, Nejvyšší Rada jedi se rozhodla, nechat jí sledovat. Domnívali se, že ona by mohla být sith v utajení, jak Dooku prozradil krátce před první bitvou o Geonosis. Po konci války byla svědkem zrození nového řádu a vzniku Impéra.
Později se odebrala na tajnou základnu v sektoru Byss, kde měla na starost výchovu a převýchovu adeptů a bývalých jediů zajatých během posledních dnů války.

Zajímavosti
V senátu o ní koloval drb, že prý má skryté úmysly a je schopná ostatní zbavit pozice. Také byla známá svým zastrašujícím pohledem. Byla telepat, takže nešlo jen o frázi, ale o opravdový pohled vzbuzující strach.
Darth Maul nemohl jednat na vlastní pěst…